ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ο Σ.Χ.Ο. ΕΣΠΕΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (Σύλλογος Χιονοδρόμων Ορειβατών Έσπερος Καλαμαριάς) , είναι ένας αθλητικός σύλλογος, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με έδρα την πόλη της Θεσσαλονίκης,  που δραστηριοποιείτε, στην ανάπτυξη και εκμάθηση των χειμερινών αθλημάτων σε παιδιά και ενήλικες στην Ελλάδα και το εξωτερικό  .

 

Ο Σύλλογος είναι μέλος της  Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων και αναγνωρισμένο αθλητικό σωμάτιο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και εντάσσεται στους κανόνες λειτουργίας σύμφωνα με τον εκάστοτε ισχύοντα αθλητικό Νόμο της χώρας.

 

Eχοντας ξεκινήσει τη δράση του το 1989 ο σύλλογος  έχει επιδείξει  μια πορεία με ιδιαίτερη δυναμική στον χώρο, αναδεικνύοντας ένα αξιοζήλευτο αθλητικό και κοινωνικό δυναμικό της πόλης, υλοποιώντας εκατοντάδες αποστολές σε χειμερινούς προορισμούς, προσφέροντας θέσεις εργασίας σε νέους ανθρώπους και απασχολώντας  ειδικευμένο προσωπικό, δημιουργώντας υποδομές , αντιπροσωπεύοντας την πόλη της Θεσσαλονίκης στα εθνικά πρωταθλήματα και σε διοργανώσεις υψηλών απαιτήσεων, αλλά, κυρίως καλλιεργώντας την εκμάθηση των χειμερινών αθλημάτων   στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε όλες τις ηλικίες με ασφάλεια με ευκολία πρόσβασης  και με τεράστια αποδοτικότητα.. 

 

Τα παιδιά που έχουν συμμετέχει στα αθλητικά προγράμματα του Σ.Χ.Ο ΕΣΠΕΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του συλλόγου έχουν πάρα πολλές και σημαντικές διακρίσεις με Πανελλήνιες νίκες, συμμετοχές σε Διεθνείς αγώνες στο Εξωτερικό, σε  Παγκόσμια πρωταθλήματα, σε Ολυμπιακά φεστιβάλ, και συμμετοχή στις Εθνικές ομάδες που έφεραν των σύλλογο στην Α κατηγορία στους συλλόγους μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας αλλά και στους κορυφαίους συλλόγους (βάση αποτελεσμάτων των αθλητών του) στην χώρα μας.

 

Εκτός από τις χειμερινές δραστηριότητες ο σύλλογος αναπτύσσει πλούσια δραστηριότητα σε αποστολές φυσιολατρικές και περιβαλλοντικές, υλοποιώντας την φιλοσοφία των μελών του στην κατεύθυνση της άμεσης επαφής με το φυσικό  περιβάλλον. .

Παράλληλα, διοργανώνει και συμμετέχει σε αθλητικά, ψυχαγωγικά, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά γεγονότα προσκαλώντας τον κόσμο και τα νέα παιδιά να έρθουν σε επαφή με το καινούριο, το άγνωστο και το πρωτότυπο, με ασφάλεια,

 

Σήμερα ο σύλλογος αποτελεί μία από τις πιο αξιόπιστες κυψέλες Χιονοδρομίας σε πανελλαδικό επίπεδο. Με παιδικά τμήματα ακαδημιών και φυτωρίου ενδιαφέρεται συστηματικά για την εκμάθηση αλπικού σκι σε όλες τις ηλικίες, με γνώμονα την ψυχαγωγία και την ασφάλεια των παιδιών μέσα από την άμεση επαφή και το σεβασμό στο βουνό και στο χιόνι. Για αυτό διαθέτει ομάδα έμπειρων δασκάλων εκπαιδευτών που με πολλή αγάπη και πολύ κέφι υλοποιεί κάθε χρόνο τα προγράμματα εκμάθησης. Για τους αθλητές και τις αθλήτριες των αγωνιστικών κατηγοριών, ο σύλλογος διαθέτει προπονητές υψηλού επιπέδου που υλοποιούν τους στόχους του και μοιράζονται τις διακρίσεις των αθλητών και αθλητριών τους.

 

Σήμερα ο Σ.Χ.Ο ΕΣΠΕΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ  είναι ένας από τους μεγαλύτερους  χειμερινούς Συλλόγους στην χώρα μας, με μεγάλο αριθμό παιδιών, αθλητών, αθλητριών, και υψηλές επιδόσεις.