top of page

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κυπέλλου Αλπικού Σκι 2026-2027: Όλοι οι χώροι διεξαγωγής

πριν από 2 ώρες
διαβάστηκε 2 λεπτά

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Αλπικού Σκι ξεκινά τη νέα σεζόν 2026/2027 με το γιγαντιαίο σλάλομ στο Sölden της Αυστρίας στις 24 Οκτωβρίου 2026, με πάνω από 90 αγώνες στο πρόγραμμα μέχρι τις 25 Μαρτίου 2027. Η νέα σεζόν του Παγκοσμίου Κυπέλλου Αλπικού Σκι 2026/2027 συνδυάζει αγώνες σε  πολλές εμβληματικές και καθιερωμένες εγκαταστάσεις με μια σειρά από συναρπαστικές νέες προσθήκες. Συνολικά, οι φίλοι του αλπικού σκι μπορούν να προσβλέπουν σε εντυπωσιακούς 94 αγώνες καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα, συμπεριλαμβανομένων 43 αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανδρών, 40 αγώνων γυναικών και 11 αγώνων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.


Όπως επιτάσσει η παράδοση, η σεζόν ξεκινά με τους αγώνες γιγαντιαίου σλάλομ για άνδρες και γυναίκες στο Sölden  το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου . Τρεις εβδομάδες αργότερα, οι αγώνες συνεχίζονται  σε δύο διαδοχικά Σαββατοκύριακα, στις 16 και 22 Νοεμβρίου στο Levi, στην Φιλανδία και το Obergurgl, στην περιχή του Τιρόλου στην Αυστρία.

Οι αγώνες  του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη συνέχεια μεταφέρονται στις ΗΠΑ, διασχίζοντας τον Ατλαντικό προς τη Βόρεια Αμερική . Ενώ οι άνδρες θα περάσουν δύο Σαββατοκύριακα αγωνιζόμενοι στο Copper Mountain και στο Beaver Creek, αντίστοιχα οι αγώνες των γυναικών θα φιλοξενηθούν στο Killington, το Tremblant και το Beaver Creek.

Μετά τους αγώνες της Βόρειας Αμερικής, το Παγκόσμιο Κύπελλο επιστρέφει στην Ευρώπη, όπου οι φίλοι των αλπικών αγωνισμάτων  μπορούν για άλλη μια φορά να απολαύσουν αγώνες σε  μερικούς από τους πιο εμβληματικούς χώρους του αθλήματος όπως η Val Gardena στην Ιταλία, το St. Moritz στην Ελβετία, το Val-d'Isère στην Σαβοία, η Alta Badia, στις Ιταλικές Άλπεις,το Adelboden , το Wengen, το Schladming στην Αυστρια, το διάσημο αγώνα υπεργιγαντιαίας ταχύτητας (downhill) στο Kitzbühel, το Kronplatz (γνωστό και ως Plan de Corones) και την  Cortina d'Ampezzo την αποκαλούμενη και βασίλισσα των Δολομιτών




Μια αξιοσημείωτη νέα συμμετοχή στο ημερολόγιο είναι το Gosau στην Άνω Αυστρία, το οποίο θα φιλοξενήσει τους αγώνες γυναικών που παραδοσιακά διεξάγονται στο Lienz λίγο μετά τα Χριστούγεννα. Το Flachau θα δει επίσης μια συναρπαστική αλλαγή, καθώς το θέρετρο διοργανώνει έναν ολοκαίνουργιο διπλό αγώνα με σλάλομ και γιγαντιαίο σλάλομ στο Snow Space Salzburg στις αρχές Ιανουαρίου.

Το αδιαμφισβήτητο αποκορύφωμα της σεζόν θα είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αλπικού Σκι FIS, που θα διεξαχθεί από 1 έως 14 Φεβρουαρίου 2027, στο Crans-Montana της Ελβετίας.



Το τελευταίο τρίτο της σεζόν ξεκινά με εορταστική ατμόσφαιρα στη Γερμανία, καθώς οι αγώνες ανδρών και γυναικών σταματούν στο Garmisch στα τέλη Φεβρουαρίου. Τον Μάρτιο, το Narvik η μελλοντική διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2029 θα κάνει το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Κύπελλο με δύο αγώνες γυναικών. Εν τω μεταξύ, οι άνδρες επιστρέφουν στο Åre της Σουηδίας για δύο αγώνες σλάλομ και γιγαντιαίου σλάλομ, μετά από αρκετά χρόνια απουσίας από τον συγκεκριμένο χώρο διεξαγωγής. Η σεζόν θα ολοκληρωθεί πανηγυρικά στην πολιτεία του Αϊντάχο στα τέλη Μαρτίου 2027, όπου οι 25 κορυφαίοι σκιέρ κάθε αγωνίσματος θα αναδειχθούν και θα διεκδικήσουν τις γυάλινες σφαίρες (Crystal Globes). 


Για το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων καώς και τα αποτελέσματα μπορείτε να μεταβείτε στη σελίδα της FIS




Σχόλια


bottom of page