top of page
youth summer camp web slidder-03.png

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ CAMP ΜΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 10 ΕΤΩΝ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: 26-31 Αυγούστου ΣΑΜΑΡΙΝΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Η ενασχόληση μας με τα Camp τα καλοκαίρια ξεκινάει το 1997. Από τότε έως και σήμερα και κάθε καλοκαίρι, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε πολυήμερα αθλητικά και προπονητικά Camp στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να ικανοποιούμε την ανάγκη των παιδιών για άθληση. 

 

Η συνεχόμενη και ενεργή ενασχόληση μας με τα παιδιά και τις υψηλές επιδόσεις τους στα αθλήματα, εγγυάται εκτός από την τεχνική γνώση, την ικανότητα να παρέχουμε στα Camp μας ένα υψηλό επίπεδο προπόνησης, βελτιώνοντας τις δεξιότητες και τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται για να γίνουν καλύτεροι και να επιτύχουν τους στόχους τους. 

 

Τα camp μας έχουν σκοπό μέσα από την ομαδική ζωή, την οργάνωση της καθημερινότητας, την προπόνηση, την άθληση, τις δραστηριότητες στην φύση, το παιχνίδι να διδάσκουν στα παιδιά τις αξίες της ομαδικότητας, της αυτοκυριαρχίας, του σεβασμού και να αναπτύσσουνε την αυτοπεποίθησή τους, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν νέο εναλλακτικό τόπο, τον τρόπο ζωής του, να αναπτύξουν νέες φιλίες και προπαντός να περάσουν όμορφα το καλοκαίρι! 

ΣΑΜΑΡΙΝΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Η Σαμαρίνα είναι χωριό του νομού Γρεβενών. Βρίσκεται στη βόρεια Πίνδο στις ανατολικές πλαγιές του Σμόλικα σε υψόμετρο 1.450 μέτρων και είναι το ψηλότερο χωριό της Ελλάδας αλλά και των Βαλκανίων. 

 

Στο ορεινό χωριό της Σαμαρίνας, μας  παραχωρήθηκε το ανοιχτό γήπεδο, όπως και το κλειστό γυμναστήριο, όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν προπονήσεις προετοιμασίας σε υψόμετρο, μια προπόνηση απαραίτητη σε αγωνιστικό επίπεδο, η οποία βελτιώνει την φυσική τους κατάσταση.

 

Η Σαμαρίνα επιλέχθηκε ως ένα από τα ομορφότερα βλαχοχωρια της Β. Ελλάδας για την επιβλητική τοποθεσία, την αρχιτεκτονική του χωριού αλλά και τους κατοίκους του, που μπορούν να περάσουν στα παιδιά στοιχεία της ελληνικής κουλτούρας, της ορεσίβιας ζωής αλλά και ήθη και έθιμα του τόπου μας. Επίσης οι δραστηριότητες του βουνού προσφέρουν πολλά οφέλη, τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική υγεία και αποτελούν μια ιδανική επιλογή για έναν πιο υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής.

Bελτίωση της φυσικής κατάστασης:

Η πεζοπορία, η αναρρίχηση, και το τρέξιμο σε ορεινές περιοχές συμβάλλουν στην ενίσχυση του καρδιαγγειακού συστήματος, την ενδυνάμωση των μυών και την αύξηση της αντοχής.

Μείωση του άγχους και βελτίωση της ψυχικής υγείας:

Η επαφή με τη φύση και ο καθαρός αέρας μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα του άγχους και της κατάθλιψης, ενώ παράλληλα προάγουν την ηρεμία και τη χαλάρωση.

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος: Η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους ενισχύει την ανοσία, λόγω της καλύτερης οξυγόνωσης και της έκθεσης στον ήλιο, που βοηθά στην παραγωγή βιταμίνης D

Κοινωνικές επαφές και ομαδικό πνεύμα: Πολλές δραστηριότητες βουνού, όπως η ορειβασία και οι ομάδες πεζοπορίας, προσφέρουν την ευκαιρία για κοινωνικοποίηση και ενίσχυση του ομαδικού πνεύματος.

Επαφή με το περιβάλλον: Η εξερεύνηση των ορεινών περιοχών δίνει την ευκαιρία να εκτιμήσουμε και να προστατέψουμε το φυσικό περιβάλλον, αυξάνοντας την περιβαλλοντική μας συνείδηση.

EXPLORE THE OUTDOORS-04.png

Η Σαμαρίνα επιλέχθηκε ως ένα από τα ομορφότερα βλαχοχωρια της Β. Ελλάδας για την επιβλητική τοποθεσία, την αρχιτεκτονική του χωριού αλλά και τους κατοίκους του, που μπορούν να περάσουν στα παιδιά στοιχεία της ελληνικής κουλτούρας, της ορεσίβιας ζωής αλλά και ήθη και έθιμα του τόπου μας. Επίσης οι δραστηριότητες του βουνού προσφέρουν πολλά οφέλη, τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική υγεία και αποτελούν μια ιδανική επιλογή για έναν πιο υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Το Camp περιλαμβάνει καθημερινά:

 

Πρωινές δραστηριότητες στο βουνό

 

 • Εξερεύνηση της Φύσης: Πεζοπορία και επίσκεψη στο Σμόλικα

 • Rafting: Κατάβαση ποταμού με πιστοποιημένους οδηγούς στην Κόνιτσα

 • Επισκεψη στο Φαράγγι της Πορτίτσας και μπάνιο στο ποτάμι

 • Μίνι ορειβασία στα λιφτ και στην κορυφή της Βασιλίτσας

 • Βάλια Κάλντα: κυνήγι μανιταριών, forest bushcrafting wilderness training

 • Special Events: Scetch show, δεντρόσπιτα και μαγείρεμα στη φύση

 

Και μια αθλητική προπόνηση το απόγευμα

 

Οι μικροί αθλητές μας θα έχουν την δυνατότητα να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα εκγύμνασης και δύναμης από τους γυμναστές και προπονητές του Esperos Snowsports Club. 

Το πρόγραμμα της προπόνησης και προετοιμασίας των αθλητών δεν είναι υποχρεωτικό για παιδιά που δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν την προετοιμασία αυτή. Εναλλακτικά τα απογεύματα θα υπάρχουν δραστηριότητες - παιχνίδι στο γήπεδο

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Ποιός είναι ο πολυχώρος WE και που βρίσκεται?
  Ο πολυχώρος WE αποτελεί μια πρωτοβουλία νέων ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αθλητισμού και του πολιτισμού. Το 2011 δημιουργήσαν την εταιρεία ALPIKA Α.Ε. με στόχο την προώθηση καινοτόμων υπηρεσιών, προϊόντων και εξοπλισμού στον τομέα του αθλητισμού και της αναψυχής. Κύρια επιδίωξη των ανθρώπων της ALPIKA Α.Ε. υπήρξε από την αρχή η φιλοξενία ενός προσομοιωτή χιονοδρομίας MaxxtracksBV. O πολυχώρος στεγάζεται επί της οδού Γ΄ Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τρόποι μεταφοράς: Πεζοί Το WE είναι εύκολα προσπελάσιμο με τα πόδια από το κέντρο, καθώς απέχει μόλις 10’ από την πλατεία Ναυαρίνου ή την Καμάρα. Διασχείστε την Τσιμισκή ή την Εγνατία με κατεύθυνση προς τα ανατολικά, και αμέσως μετά τις αντίστοιχες εισόδους της ΔΕΘ, θα συναντήσετε τα φανάρια της Λεωφ. 3ης Σεπτεμβρίου. Λεωφορείο Η πρόσβαση με λεωφορείο είναι εύκολη τόσο από τα δυτικά όσο και από τα ανατολικά. Ακριβώς στην είσοδο του πολυχώρου βρίσκεται η στάση «ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ». Οι γραμμές ΟΑΣΘ που εξυπηρετούν είναι: Γραμμή 02: Α.Σ. ΙΚΕΑ – Ν.Σ. ΣΤΑΘΜΟΣ Γραμμή 08: ΙΚΕΑ-ΚΤΕΛ Γραμμή 10: ΧΑΡΙΛΑΟΥ – Ν.Σ. ΣΤΑΘΜΟΣ Γραμμή 14: ΑΝΩ ΤΟΥΜΠΑ – Ν.Σ. ΣΤΑΘΜΟΣ Γραμμή 27: ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Γραμμή 31: ΒΟΥΛΓΑΡΗ – Κ.Τ.Ε.Λ. Όχημα ιδιωτικής χρήσης [Ποδήλατο, Αυτοκίνητο, Μηχανή] Από τα ανατολικά: Διασχείστε την Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας και συνεχίστε στην Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου. Στο φανάρι μπροστά από το Δημαρχείο στρίψτε δεξιά στην Λεωφ. 3ης Σεπτεμβρίου. Περίπου στα 500μ θα δείτε στα αριστερά σας την είσοδο του WE. Απο τα δυτικά: Διασχείστε την οδό Εγνατία και αφού περάσετε την Εμπορική Πύλη της ΔΕΘ, θα βρεθείτε στη γωνία Εγνατία – Λεωφ 3ης Σεπτεμβρίου. Στρίψτε δεξιά στο φανάρι και θα συναντήσετε την είσοδο του WE.
 • Ποιά είναι η μέθοδος μαθήματος?
  Το μάθημα διαρκεί 60 λεπτά και χωρίζεται σε 15 λεπτά άσκηση, 15 λεπτά ανάληση/θεωρία. Η μεθοδολογία που εφαρμόζεται σχετίζεται με το επίπεδο του κάθε μαθητή.
 • Τι ενδυμασία χρειάζεται για την προπόνηση?
  Για την διεξαγωή της προπόνησης/μαθήματος είναι απαραίτητη η αθλητική ενδυμασία καθώς και οι ανάλογες κάλτσες του σκι ή snowboard. Οι κανονικές συνθήκες θερμοκρασίας και το ξηρό κλίμα μέσα στο χώρο του προσομοιωτή, σας επιτρέπει να κάνετε την προπόνηση σας με ελαφρύ ρουχισμό.
 • Τι εξοπλισμός χρειάζεται?
  Για την διεξαγωγή του μαθήματος χρειάζεται ο εξής εξοπλισμός: ski/snowboard, μπότες, μπατόν και κράνος όπου συμπεριλαμβάνεται στο κόστος του μαθήματος. Τα ski και το snowboard έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία για την σωστή χρήση πάνω στον προσομοιωτή. Υπάρχει δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε και τις προσωπικές σας μπότες για να τις συνηθήσετε πριν από τις αναβάσεις σας στο βουνό.
 • Ποιό είναι το κόστος των μαθημάτων/προπονήσεων?
  Ακαδημία 1 μάθημα σε group - 20€ 1 personal μάθημα - 35€ 4 μαθήματα σε group - 75€ 8 μαθήματα σε group - 140€ Αγωνιστική 1 προπόνηση σε group - 20€ 1 personal προπόνηση - 50€ Ενηλίκων 1 μάθημα σε group - 25€ 1 personal μάθημα - 50€ 4 μαθήματα σε group - 85€ 8 μαθήματα σε group - 160€
 • Ποιά είναι η πολιτική πληρωμών?
  Με την κράτηση σας θα χρειαστεί να εξοφληθεί το αντίστοιχο ποσό του μαθήματος. Τα πακέτα μαθημάτων μπορούν να πληρωθούν σε δύο ισόποσες δόσεις κατά την κράτηση σας και μετά το πέρας του δεύτερου μαθήματος. Η πληρωμή μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους: Μετρητά πριν την έναρξη του μαθήματος και από τα γραφεία του συλλόγου. Πιστωτική ή χρεωστική κάρτα με το σύστημα POS από τα γραφεία του συλλόγου. Τραπεζικό έμβασμα στον λογαριασμό τραπέζης του συλλόγου. ΤΡΑΠΕΖΑ: ALPHA BANK IBAN: GR0401407290729002002001277 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: Σ.Χ.Ο ΕΣΠΕΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ: ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ
 • Ποιοί είναι οι υγειονομικοί κανονισμοί?
  Ο σύλλογος μας λειτουργεί εφαρμόζοντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και σύμφωνα με τις υποδείξεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Ta group πάνω στον προσομοιωτή χωρίζονται ανα δυο άτομα με βάση τους υγειονομικούς κανονισμούς. Οι ασκούμενοι θα πρέπει να εισέρχονται στον χώρο με μάσκα και να αφαιρείται μόνο κατά την διάρκεια της προπόνηση. Είναι απαραίτητο το συχνό πλύσιμο των χεριών και η χρήση αντισυπτκού.
bottom of page