top of page

PAMPOROVO SKI RACING CAMP
CHRISTMAS DECEMBER 2021

PAMPOROVO ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

(ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ , Π1-Κ1 , Π2-Κ2 , ΑΓΕΝ & MASTERS)

Χριστούγεννα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 22 Δεκεμβρίου - 30 Δεκεμβρίου 2021

 

 

Το Pamporovo βρίσκεται στην οροσειρά της Ροδόπης σε ύψος 1650 μ στη βάση της κορυφής Σνεζάνκα. Απέχει περίπου 220 χμ από τη Σόφια και 337 χμ  από την Θεσσαλονίκη. Το θέρετρο βρίσκεται σε ιδιαίτερα προνομιακή θέση αναφορικά με τις  ημέρες ηλιοφάνειας, σε σύγκριση με όλα τα γνωστά ορεινά θέρετρα της Βουλγαρίας.

Οι πίστες σκι στο Pamporovo έχουν διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας – από πράσινες για αρχάριους σκιέρ έως και μαύρες – πραγματική πρόκληση- για τους ειδικούς και τους αθλητές. Περίπου το 90% από τις πίστες είναι εξοπλισμένες με σύγχρονα συστήματα τεχνητού χιονιού, πράγμα  που εξασφαλίζει τη μόνιμη στρώση χιονιού τη χειμερινή σεζόν, ανεξάρτητα από το σχετικά μικρό ύψος της περιοχής σε σχέση με το επίπεδο της θάλασσας. Να σημειωθεί επιπλέον ότι το χιονοδρομικό κέντρο του Pamporovoέχει αξιολογηθεί και καθιερωθεί  ως κέντρο προετοιμασίας πολλών αθλητικών συλλόγων, ομοσπονδιών και εθνικών ομάδων. Παράλληλα κάθε χρόνο εδώ διεξάγονται σημαντικοί διεθνείς αγώνες αλπικού σκι .

 

 

 

Το Camp αυτό αποτελεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας των αθλητών της ομάδας και ως εκ τούτου θεωρείται πολύ σημαντικό για την σωστή προετοιμασία των αθλητών.

Σκοπός είναι να δοθούν στον αθλητή τα απαραίτητα εφόδια που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει με επιτυχία  στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της χρονιάς που έρχεται.

Ελεύθερο σκι και ασκήσεις τεχνικής και ενδυνάμωσης, προπόνηση σε ειδικές χαράξεις διαδρομών, προσαρμογή στις «πόρτες» και σε συνθήκες αγώνα, εκμάθηση και service των σκι, βιντεοσκόπηση της προπόνησης των αθλητών και ανάλυση της τεχνικής τους, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά της αποστολής.

Στόχος είναι η επίτευξη της μέγιστης απόδοση των αθλητών στους αγώνες που θα ακολουθήσουν. Με κυριότερο στόχο τη δημιουργία μιας πρότυπης ομάδας με  ιεραρχική δομή, οργάνωση και διαφανείς θεσμούς, μέσα από τις διαδικασίες της ομαδικής ζωής, την προπόνηση, το παιχνίδι, αλλά και την οργάνωση της καθημερινότητας.

Στο Camp  οι αθλητές έχουν την δυνατότητα αλλά και τον χρόνο με το πρόγραμμα που  καλούνται να ακολουθήσουν να βελτιώσουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τα οποία χρειάζονται για να γίνουν καλύτεροι αθλητές!

 


 

 • Προπόνηση βελτίωσης της αγωνιστικής τεχνικής  του σκι (ελεύθερο σκι και ασκήσεις).

 • Προπόνηση  βελτίωσης τεχνικής σε ειδικές χαράξεις (ασκήσεις σε ειδικές χαράξεις)

 • Προπόνηση βελτίωσης σε χαράξεις GS & SL (Προσομοίωση σε συνθήκες αγώνα – χρονόμετρα κλπ).

 • Service των σκι (εκμάθηση και καθημερινή συντήρηση του εξοπλισμού).

 • Καθημερινή λήψη video και φωτογράφιση των αθλητών και ανάλυση της τεχνικής τους.

 • Αθλητική ψυχολογία και νοοτροπία

 • Φωτογραφική/βιντεοσκοπική κάλυψη και διάθεση του υλικού με ηλεκτρονικά μέσα

 

Για την επίτευξη του συνολικού προπονητικού στόχου ο σύλλογος θα μεταφέρει στο χιονοδρομικό κέντρο του Pamporovo στην Βουλγαρία  τον παρακάτω  απαραίτητο εξοπλισμό:

 

150 πόρτες  ψηλές  (ανδρικές και παιδικές), 30 κοντές πόρτες, 30 "φουντάκια" ασκήσεων, κλειδιά, τρυπάνια, ασύρματο χρονόμετρο με φωτοκύτταρα, σημαίες γιγαντιαίας κατάβασης ,σάκους μεταφοράς υλικού, πλήρες βαλιτσάκι με υλικά για το service των σκι, ασυρμάτους για επικοινωνία, βιντεοκάμερα, φωτογραφική, φαρμακείο και H/Pγια ανάλυση.

 

 

 

07.30   πρωινό

08.15    αναχώρηση για τις πίστες

09.00    έναρξη προπόνησης σκι (ασκήσεις – χαράξεις) 1ο πρόγραμμα.

11.30    ξεκούραση στις πίστες

12.00    έναρξη προπόνησης σκι, 2ο πρόγραμμα.

14.30    αναχώρηση από το βουνό

15.00    μεσημεριανό

18.30  ελεύθερος χρόνος Ξεκούραση

18.30    Ski service

20.00    βραδινό

20.45    video, θεωρία, ανάλυση, ψυχολογία, σχόλια ημέρας

21.30    ελεύθερος  χρόνος

 

 

 

Απαραίτητος εξοπλισμός για την αποστολή και την προπόνηση στο Χιονοδρομικό.

 

 • Σκι ,2 ζευγάρια (sl-gs)

 • Μπότες

 • Μπατόν , 2 ζευγάρια (sl-gs)

 • Κράνος, Καλαμίδες, Χελώνες και ότι άλλο προστατευτικό  υπάρχει.

 • Ένας διπλός σάκος για τα σκι.

 • Μπουφάν ομάδας ,Παντελόνι ,Κοντό παντελονάκι, Ολόσωμη φόρμα, Ισοθερμικά πάνω-κάτω, Μάσκα, Γάντια (2 ζευγάρια), Κάλτσες για σκι  (2ζευγάρια ), Σκουφί

 • Αντηλιακό για το πρόσωπο και Παγουράκι

 • Φόρμες (2 ζευγάρια)

 • Φούτερ (3 ζευγάρια)

 • Παντελονάκια και Μπλουζάκια 

 • Αντιανεμικό (Αδιάβροχο)  πάνω-κάτω.

 • Αθλητικά Παπούτσια (2 ζευγάρια,) και παντόφλες.

 • Αθλητικές Κάλτσες και πετσέτα προπόνησης

 • Σακβουαγιάζ ώμου και Καπέλο

 • Μαγιό για πισίνα

 

*Τα παιδιά στην κατηγορία Παμπαίδες θα πάρουν μαζί τους ένα ζευγάρι Σκι και ένα ζευγάρι μπαστούνια.

 

Οι αθλητές κατά την διάρκεια της προπόνησης στο χιονοδρομικό θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν τα διακριτικά του συλλόγου (μπουφάν ,διαπιστεύσεις κλπ. κανόνες ασφαλείας αγωνιστικής ομάδας 2014-2015.) Εάν δεν έχουν θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον σύλλογο.

 

 

 

Οι αθλητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους για να ταξιδεύσουν εκτός χώρας με την αποστολή του συλλόγου, διαβατήριο η ταυτότητα, και υπεύθυνες δηλώσεις από τους δύο γονείς.

Επίσης θα πρέπει να έχουνε την ατομική διεθνή κάρτα ασφάλισης υγείας  (Ε111) .

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

https://www.mfa.gr/bulgaria/presveia/news/proupotheseis-eisodou-ste-boulgaria-kata-to-diastema-2907-31082021.html?fbclid=IwAR38X5a2ijx-6-iK11mxTHqzC3YsQDZBIw7ojIzoF-rnrVjX_-o0HFA6U08

Αντικείμενο Προπόνησης 
Το πρόγραμμα
Απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα
Εξοπλισμός
Σκοπός του Camp 
Το Pamporovo
Προπονητές
bottom of page